2010. november 25., csütörtök

Karácsonyi (3.) írói pályázat

Pályázat feltételei

A Feleségek.hu szerkesztősége karácsonyi írói pályázatot hirdet.
Feltételek:
  • A pályázatra a pályázat időtartama alatt az oldalunkra felhelyezett eredeti (csak olyan írásokat veszünk figyelembe, amelyek sehol másutt eddig még nem jelentek meg) történeteket nevezhetitek.
  • A pályázónak természetesen az oldalon regisztrált tagnak kell lennie, vagy előzetesen a pályázat előtt, regisztrálnia kell magát!
  • A pályázati műveknek egy vidám karácsonyi témáról kell szólniuk.
  • A versenyzőknek ki kell választania egy youtube.com-os videót, aminek a hangulatához illeszkedően kell írniuk írásukat.
  • Nevezni mindenki 1db művel nevezhet, aminek a fenti témában minimum 1500, maximum 6000 karakternek lehet lennie.
  • Nevezés a cikk címének megadásával és a youtube-os videó linkjének elküldésével lehet, a tunder@felesegek.hu e-mail címre!
  • A versenyműveitek címében fel kell tüntetnetek, hogy "pályamű" -ről van szó!
Pályázatra nevezni a mai naptól lehet, a nevezések elfogadása 2010. december 15-ével záródik.
Döntés: 2010. december 20-ával bezárólag születik meg.
A zsűri: a szerkesztőség (Tündérek), Nem Tom, Pinokkió és Matyómacsó. Szempontjaink: szép kerek vidám karácsonyi történeteket várunk, figyelembe vesszük a cikkek pontszámát, a látogatottságát, a hozzászólások számát. Természetesen, mint eddig is, itt is szubjektívek leszünk!
Összdíjazás: 30.000,-Ft
1. helyezett: 15.000,-Ft
2. helyezett: 10.000,-Ft
3. helyezett: 5.000,-Ft
További helyezettek oklevél elismerésben részesülnek.
Mindenkinek sok szép cikket és szép élményekben gazdag ünnepeket kívánok!
Pussz,
Tündér
2010. november 22.

2010. november 20., szombat

Holdhoroszkóp

November 8. 

A Hold változásainak számos hatását ismerjük, de kevésbé figyelünk rá a hétköznapjainkban. Pedig dédmamáink, nagyanyáink szinte az egész életüket ehhez igazították, legyen szó egészségről, betegségről, háztartásról, gazdaságról. A holdállásokhoz fordultak segítségért, hogy megtalálják a legmegfelelőbb időpontot ahhoz, hogy sikeresek legyenek azon a területen, amelybe éppen belefogtak. Alapos megfigyelésre, és évszázados tapasztalatokra épül ez a tudás, amelyet bátran alkalmazhatunk ma is, hogy megfelelő energiákkal haladhassunk előre a mindennapjainkban.


Növő Hold fázis lesz ezen a héten
A Növő Hold ideje alkalmas növekedéshez, terjeszkedéshez. Ha ebben az időszakban építő és erősítő anyagokat viszünk be a szervezetbe, azok kétszeresen hatnak.
Viszont ahogyan a Hold nő, és egyre teltebb lesz, mi is hajlamosabbak vagyunk túl sokat enni, és emiatt könnyebben meg is hízhatunk.
Energiaszintünk azonban ilyenkor rendkívül jó, érdemes tehát ebben a holdfázisban sokat mozogni, sportolni.
Ez az időszak tökéletesen megfelel arra, hogy új dolgokba, tevékenységekbe vágjunk bele. Ahogy a Hold ereje növekszik, úgy fogja egyre fényesebb siker koronázni a próbálkozásainkat is. Kedvező időszak ez az új kapcsolatok kialakítására és az esetleges munkahelyváltásra. Terveink vágyaink megvalósítására kitűnő időszak.
Megfigyelések szerint nemcsak teliholdnál, hanem növő holdnál is általában több gyermek születik, mint máskor. A Növő Holdnál született emberek általában több folyadék bevitelt igényelnek.
A Növő Holdnál kedvezőtlenebbül alakulnak a sérülések, vagy a műtét utáni gyógyulási állapotok.

2010. november 8-9., hétfő, kedd
Növő Hold a Nyilasban
Nagyobb az életkedvünk és az energikusságunk, optimistán látjuk a dolgokat, csak arra vigyázzunk, hogy jó kedvünkben ne lőjünk túl a célon.
Kedvező ez a nap eljegyzésre, házasságra, jogi, peres, bírói ügyekre, új dolgok elkezdéséhez, új környezet felfedezéséhez, üzletre, eladásra, vállalkozásra, sportra, pénzügyek intézésére, költözködésre, egyházi emberekkel való kapcsolatra. Szinte mindenre jó ez a nap.
Melegebb, aktív, mindenféle mozgásra nagyon kedvező napok következnek. Ne terheljük túl azonban a lábainkat, hiszen az érzékszervek mellett most a comb és a visszerek az érzékeny terület a testünkben.
Kedvező a sütésre, kenyérsütésre, kalkuláljuk azonban be, hogy ebben a jegyben minden kicsit hamarabb megsül, jobban megpirul, megég. Most leginkább fehérjefélékre van szüksége a szervezetünknek, a növényi részek közül pedig a termésekre, például tök, paradicsom.
Aktuális a toll ágyneműk szellőztetése, hiszen a napfény és a friss, száraz levegő megduzzasztja a tollpihéket, így javul az alvásunk minősége is.

2010. november 10-11., szerda, csütörtök
Növő Hold a Bakban
Nem kell tartanunk a nagy érzelmi felindulásoktól, amikor a Hold a Bak jegyében jár. Előnyösebb, ha foglalkozunk az üzleti, jogi, vagy pénzügyi dolgainkkal. Ezen a napon jobban tudunk eleget tenni kötelezettségeinknek, megnő a felelősségtudatunk. Ne hagyjuk, hogy erőt vegyen rajtunk a pesszimizmus, ami ilyenkor előfordulhat, hanem inkább a hosszú távú terveink megvalósításával töltsük a napunkat.
Kedvező: föld megmunkálásra, komoly tanulmányokra vagy szellemi foglalkozásra, ingatlan ügyekre, tradíciók és szabályok, fegyelem betartására.
Kedvezőtlen: szerelmi, érzelmi ügyekre, viszonyokra, barátkozásra, pénzügyekre, könnyedségre.
Ápoljuk, tápláljuk bőrünket és körmeinket, minden, amit most teszünk értük, különösen szépít, fiatalít, regenerál, erősít. Masszíroztassuk meg a hátunkat, vegyünk gyógynövényes fürdőt. Nem csak saját magunk, hanem lakásunk szépítése, esetleg átrendezése is kedvünkre való lehet.
Hideg napokra kell számítanunk, öltözzünk melegen, vérkeringésünk most gyengébben működhet. Érzékenyen reagálhatnak a csontjaink, izületeink, különösen a térdünk. Ebben a pár napban nem ajánlott fogorvoshoz menni, kivéve persze, ha az ügy nem tűr halasztást.
Most ehetünk kicsit sósabban, mert a szervezetnek, most szüksége van rá. Természetesen a magas vérnyomással küzdők ez alól kivételek! Ma együnk földben termett zöldségeket, például krumplit, sárgarépát.

2010. november 12-13-14., péntek, szombat, vasárnap
Növő Hold a Vízöntőben
Új, szokatlan megoldások és tevékenységek keresésére jó a Vízöntő nap. Hajlamosabbak vagyunk lázadozni igazságunk érdekében, ezért jobb, ha időben felismerjük a helyzetet és visszafogjuk magunkat. Fontos, hogy racionálisan fontoljuk meg a dolgokat, ne idealizáljunk túl semmit.
Kedvező: hosszú lefolyású ügyekre, közlekedésre, üzletre, kövekkel, fémekkel való foglalatosságra.
Kedvezőtlen: karrierépítésre, flörtölésre, elkötelezettségekre.
Ezekben a napokban érdemes testünk méregtelenítésére koncentrálni. Javasolt böjt kúrát tartani, de a frissítő, fokozatosan hűtött fürdő is különösen jótékony hatású lehet. Pihenjünk, igyunk sok tápláló, vitamindús folyadékot, forrásvizet, gyógyteákat.
Legérzékenyebb szerveink most a lábszár, a vénák és a mirigyrendszer. Talpmasszázzsal sokat javíthatunk egészségi állapotunkon.
Fodrászhoz semmiképpen se menjünk, mert a fejbőr, a hajhagymák könnyebben meghűlnek, károsodhatnak.
Ezekben a napokban érdemes befőzni vagy akár savanyúságot eltenni. Kedvező a sütésre, kenyérsütésre. Étrendünkben most mindenképpen szerepeljen zsiradék és olaj, mert a mirigyrendszert karbantartja. Növényi részekből most leginkább a virágféléket fogyasszuk, azaz például karfiolt és brokkolit.
Tárjuk ki lakásunkban az ablakokat és szellőztessünk hosszabb ideig.
A vér oxigén tartalma befolyásolja közérzetünket, több oxigén, több optimizmus. A szobanövények ilyenkor különösen meghálálják, ha napoztatjuk őket, most a szokásosnál is több fényt képesek magukba szívni.
Ha pihenés helyett mégis kimozdulunk, a napszemüvegünket ne hagyjuk otthon!

Bővebb információ és személyre szabott elemzés:
Kovács Judit
asztrológus, kineziológus
www.asztroharmonia.hupont.hu

2010. november 5., péntek

„Kell ott fenn egy ország…”

„Kell ott fenn egy ország…”

2010. október 28.
Nesztelen lépteit lelassítja, majd megáll előttük.
Szervusztok. Igen, régen jártam nálatok. Mindig ilyen voltam, tudjátok. A fontos dolgokat elhanyagoltam, és belevesztem a semmibe. Emlékszem, anya, te mindig mondtad. Nem lesz ennek jó vége, kisfiam. De hát minek van jó vége?
Az életnek?
Mindennek csak a kezdete jó, abból még bármi lehet, de a vége, az mindennek a vége.
Látod? Semmit sem változtam, most is feleselek. Apukám, te most sem szólsz, csak a pillantásoddal vezettél az utamon. Keveset beszéltél, azt is halkan, türelmesen, de arra oda kellett figyelni. Most bevallom neked, amit akkor is tudtál. Nagyon untam a minden hétvégi múzeumokat, nyáron meg azokat a vég nélküli kirándulásokat, míg anya otthon főzött.
Anyukám, sokszor eszembe jutnak azok a könyvek, amelyeket esténként az ágyamhoz készítettél. Aztán már, amikor „fiúsodtam”, „olyanokat” is diszkréten odatettél.
Mikor már nagyobbak lettünk, rád maradt a felvilágosításunk is. Tudom, apa szégyenlős volt világéletében, mint én még most is.
Elvittél bennünket az Ugocsa moziba. Az „Irma te édes”-t játszották, és míg ment a film, minket lestél, s amikor vége lett, nagy nehezen kibökted. „Fiúk, ha valamit nem értettetek, kérdezzetek!” Én akkor azt mondtam neked, „anya, ezzel elkéstél, de ha te nem értesz valamit, kérdezz csak engem nyugodtan”. Tudom, hogy ez sokáig bántott téged.
De felnőttünk.
Már az unokádnak is van gyereke. Ő az én unokám. Jó kis szerkezet. Nagyon szeretnétek. Már kétéves.
Azt mondja nekem valamelyik nap. „Nagypapa, most nem érek rá, megyek, megnézem az e-mailomat.”
Persze ti nem tudhatjátok, mi az az e-mail, de majd elmondom nektek.
Ti nem láthatjátok, ki beszél hozzátok, én meg nem tudom, elért-e hozzátok az üzenetem.
Szerbusztok, most megyek. Igen, menekülök a fájó emléketek miatt. Tőletek menekülök, és majd hozzátok érkezem meg.

A férfi lehajol. Végigsimítja a fejfát.
Gyertyát gyújt.
A láng belekap a kezébe, de nem ez fáj neki.
Felegyenesedik, és indul vissza, az életébe.

- Zilahy Tamás -