2011. április 18., hétfő

Gratulálunk! 1 éves a feleségek.hu

2011. április 17. 

Friss tavaszi hűs szellő hozta az aktuális hírt: az újszülött immár 1 évessé cseperedett, az első óvatos mozdulatait mára határozott és rutinos lépések váltották fel.

Ezen új tudattal rendelkező gyermek, már születésétől fogva magában hordozott egy bölcsességgel félig telt edényt, amelybe az elmúlt esztendő alatt megannyi értékes tudást, érzést, örömöt, bánatot, sehol máshol leírható, féltve őrzött titkainkat raktuk hódolatunk jeléül. Mint a szorgos dolgozók a kaptár körül, halmoztuk el belső kincseinkkel, erősítettük immunrendszerét ezernyi bibepor keverékével. Munkák gyümölcse a tervezett ciklusban megfogant, eredményességét a közel 3900 cikk jegyzi. Felbecsülhetetlen értékű információhalmaz. Kimondhatatlan szavak, amelyek gondolat formájában kígyózva kúsztak be a Témakörökbe. A kis hajtásokból egyre erősödő levelek, esetünkben üzenetek, írások szökelltek a négy égtáj felé, a naponta bimbóként fakadó új cikkek illatozó lugassá gömbölyítették koronáját.

Tündérváros terei kivirágoztak, olvasótermei megteltek ünneplő családtagokkal. Világra jövetelének dátumát, mint egy névadón, büszke szülei és keresztszülei, a tündéri tevékenység lelkes csapata meghatottan jegyezte be 2010. 04. 18-án a Tündér naplójába:
Elindult az oldal, a feleségek.hu 1.0-ás teljes verziója!


Igen, kedves olvasók és lelkes írótársaim, eljött ez a nap is. Mintha csak tegnap lett volna. Egy kóbor mail hívta fel a figyelmem még tavaly nyár derekán a honlapra, invitálva az olvasásra és az írásra. Emlékezzünk együtt az elmúlt esztendő szép pillanataira.

Mily érdekes. Neves dátumokat keresve kezdem az adatgyűjtést.
A Tündér gondolatait olvasgatva, folyamatosan a 7-es számba akadok. 7 oldalnyi naplóbejegyzés, oldalanként 7 ablakocskával. Ehhez még jön 3 bejegyzés,, az összesen kereken 52 hét, 1 esztendő dokumentált memoárja. A Feleségek közösen írt emlékeinek valóságos pillérei.
Bejegyzések 7ről 7re, 7főként. A főbb eseményekről, aktualitásokról, mérföldköveket állítva az utánunk regisztráló felcseperedő nemzedéknek, a 18 karikás életutat már megért fiatalságnak.

Csak kíváncsiságból összeadom a lap születésének dátumát: 20100418=16
Numerológiailag tovább bontva, (1+6) 7-est kapok. Meg sem meglepődöm.
A 7-es számról mindannyian tudjuk, a megújulás szimbóluma. A 7. évet szokták a párkapcsolatok sorsfordulójának nevezni, sejtszinten 7 évente cserélődünk, éledünk ujjá. A természet tavaszi ébredése kiváló alkalom egy belső számadásra, a régi nem működő minták elengedésére, éves áttekintésre, tisztulásra. Ez emberre, kapcsolatra, munkára, tevékenységre egyformán igaz.
7 kozmikus törvény létezik, ahogy a Siker, úgy a Tükör törvényeit is 7 pontban jegyezték le.
A Nap és a Föld között 7 asztrális szintet, valamint 7 szellemi szférát különböztetünk meg, amelyek valamelyikében pihen a lélek és a szellem két leszületés között, a köztes létben időzve.
7 aurarétegünk, valamint 7 főcsakránk van, és így tovább. Egy férfiasabb példát hozva, az OSI modell 7 réteg hierarchikus rendszerében határozza meg két számítógép közötti kommunikáció feltételeit. A 7. layer az alkalmazási réteg, amivel mi is találkozunk, pld. egy internet böngészési felület felhasználójaként.

A 7-es az Istenség számát jelenti, utalva a teremtéstörténet napjaira. A mesében nem véletlenül találkozunk heted7 országgal, 7 fejű sárkánnyal, vagy 7 törpével. József Attila lélekrészeink különbözőségeire, mégis testvéri összekapcsolódására utalva szólít: A hetedik te magad légy.
A Teremtő legkedvesebb műve. Mi magunk vagyunk az Ő kicsiny mása, minden gondolatunk szavakba öntve erőre kap, írásban is mágiát gyakorlunk, teremtünk.



Írunk és olvasunk.
Attól függően értelmezünk egy cikket, melyik részünket érinti meg, tudatunknak tartalma-e a kapott információ. Reagálhatunk ezer féle képen, a dualitás fényében ellentétpárokban tudunk gondolkodni, mérlegünk jobb vagy bal oldali serpenyőjébe helyezzük az írások bennünk keltett érzéseit.
Kiváló vagy csapnivaló, izgalmas vagy unalmas, egyedi vagy sablonos, érdekes, netán számunkra semmit mondó-e az írás. Van, hogy a döbbenet, a megkönnyebbülés, a szereplőkkel, vagy a cikk írójával átérzett teljes azonosulás boldogságérzettel ajándékoz meg bennünket. Fejlettségi szintünk, érzékenységünk, műveltségünk foka, a hozott családi mintáink függvénye is többek között a spontán reakció. A születésünkkor kialakuló, bennünk uralkodó 4 archetípus megalapozza jellemünket, környezetünk formáló benyomásai mind hatással vannak véleményünkre. Ebben a világban érzékszerveink befolyása alatt állunk, egy másodper alatt millió érzelmi bomba robbanhat be lelkünk finom szubsztanciájába.

Ha egy papírlapra azt a szót írjuk: Szeretlek, és egy pohár víz alá tesszük, egy idő után megváltozik a víz kristályszerkezete, rendezett, harmonikus lesz. Ellentétpárjaként ugyanez a kísérlet egy negatív kifejezést használva zavart, töredezett kristálymintát alkot, a káosz torz mintázatú képet mutat. Ugyanilyen hatása van a zenének, a kimondott, vagy leírt szónak: az írásnak.

Ha belegondolunk, hogy szerencsés esetben testük felnőtt korban is 70%-ban víz, adott a párhuzam az írott-olvasott, hangok nélküli szavak hatásának lényünkre. Az írás energetikája olyan, mint a szavak nélküli zenének: átjön benne minden érzés. A szavak által tudjuk kifejezni, átadni lelkünk tartalmát, pillanatnyi érzéseit. Lelkünk tiszta energia, mint minden szervünknek, ahogy az egész embernek, úgy van a hangnak, a szónak, és az írásnak is egy energetikai rezgése. Ez a rezgés a szavak mögé rakott érzés energiájaként átjár bennünket, hatással van ránk. Bizonyos esetekben emel, tehát jól érezzük magunkat tőle, vagy ellenkezőleg, lesújt, lehúz bennünket. Miként egy jó filmen is tudunk sírni és nevetni.

Mivel alapból különböző energiaszinten vagyunk, adott állapotunkhoz képest különböző mélységben hat ránk ugyanaz az írás. Ha magasan rezgünk, tehát tiszta lelkületű, pozitív érzésekkel telítődve, magabiztosan, és nyugalmat, szeretetet árasztva olvasunk egy negatív töltetű írást, nem vesszük olyan mértékben a szívünkre, mintha egy depressziós hangulatú napunkon nyúlnánk bele. Mindenki tapasztalta már, milyen mélyen érinti meg egy háborús, vagy katasztrófáról szóló hír, még akkor is, ha „csak” olvassa, nem nézi és nem hallja. A reklámokban előszeretettel alkalmazott rejtett üzenetek tömeghipnózisra alkalmas programként befolyásolják érzelmi világunkat. Láthatjuk, hogy minden összefügg mindennel.

A legszebb írások érzésem szerint soron kívül, nem tervezetten érkeznek, mint egy szerelemgyerek.
Vannak pillanatok, mikor íráskényszert érezve ragadunk tollat, bármilyen helyen és módon. Az ilyen információdömping úgy önti el az embert, mint a keskeny eresz peremén túlcsorduló nyári zápor. Hirtelen és váratlanul. Kompletten kész, frappáns mondatok tolulnak a láthatatlan papirusztekercsünkre, megismételhetetlen, ebben a formában vissza nem térő bölcseletekként. Ilyenkor nyitottak és fogékonyak vagyunk a felsőbb világok tollbamondására, oly szépségek törnek elő kezünk nyomán, amelyek a racionalitást és a tudatosságot felülírják.

Típusírásokat és típusírókat ismerhettünk meg az elmúlt év cikkein, hozzászólásain keresztül. Emberi sorsok széles palettája tárult elénk. Egy karakteres írás olyan, mint egy fénykép a személyigazolványban. Vannak hirtelen felindulásból elkövetett hangulati megnyilvánulások, amelyek elfojtott tűzhányóként az adott pillanat friss érzelmi láváját lövik ki magukból. Ezek szélsőséges érzelmi sokk (boldogság, düh) hatására robbannak be az aktuális témakörbe.
Legyen az Lelkünk mélyén a feldolgozhatatlan fájdalom, fülünkbe suttogott Titkaink, melyeket elmondhatunk egymás között, vagy egy erotikus történet, merészen Hátulról megközelítve.
Előtte azért nem árt a jó tanácsot megfogadni: Kérdezd a férfit!

Nem mindig könnyű kordában tartani az érzéseket. Előbb utóbb megtanuljuk. Ott sikerül, ahol elméből, tudatosan megírt és tanult elemekkel megkomponált írások készülnek. Direkt módon szépen szerkesztett, felépített, irodalmi élményt nyújtó különlegességek. Bennük elsősorban az elme kimért, tudatos munkája fekszik. Ezeket én a hűvös, kordában tartott érzések művészetébe sorolom. Természetesen egy szélsőséges példát hoztam az imént, nagy többségében egyre kiegyensúlyozottabb írásokkal örvendeztetjük meg olvasóinkat, és egymást.

Már tradicionálisan visszatérő esemény a negyedéves ciklusként meghirdetett pályázatok kiírása, a szezonális írások melegágya, melyek a mindenre elszánt versenyzők lépteit segítik a tettek mezejére. Ezen kihívások még izgalmasabbá teszik az amúgy is pezsgő, a néhol zárt ajtók mögött zajló klubéletet. A napi online feszültség oldására kiváló és azonnali hatású az olykor teátrális hevületű csevegő, fotópályázataink profikat lepipáló színvonalú alkotásokkal örvendeztetik meg képi élményre vágyó pupilláinkat.

Természetesen vannak kiemelt ünnepeink, és büszkeségeink, mikor a közös családi mellényben büszkén domborodik a mellkasunk.
Január 9-én mindent elsöprő eredményei alapján üdvözölhettük, az 1. Év Íróját,: Zilahy Tamást, alias Nem Tomot.
Szeptemberben Pinokkió tette fel a kérdést az 1 millió!!! című tündéri gondolatban: A számok csak a mi világunkban fontosak? A fentieket visszaolvasva, ez kiderült, hogy nem.
Még abban a hónapban 1 milliós oldalmegtekintéssel csúcsot döntött a lap, 1 milliomodikként köszönthettük Orsolyánkat.

Ahogy telnek a hónapok, lassan meg tanuljuk egymást elfogadni és kezelni. Az együtt megélt sikerek, a pályázati izgalmak, az egészséges versenyszellem sokat csiszol még képlékeny személyiségünkön. Valljuk be, akinek erre nem lenne szüksége, az nem lenne itt.

A felesegek.hu olvasóinak és íróinak nevében a szerkesztőség, és a háttérben szorgoskodó tündéri tevékenység munkatársainak köszönöm a felbecsülhetetlen értékű fáradozást, türelmet, kitartást irányunkban.
Kívánom, hogy a következő esztendőt az 1.0-ás verzió tesztelésének tapasztalataival megerősítve, a sikeres és elégedett csapatszellem rendületlen gőzereje vigye tovább.

Felhasználóként azt megígérhetem, hogy a következő évforduló napjáig, 2012. 04. 18-ig ezután is azon fogunk dolgozni: legyen egy jó lapunk, hogy legyen egy jó napunk.

Stílusosan végszóként a jelenre és a jövőre vetítő lelkes tündéri idézettel zárhatom soraimat:
„Igazi Web 2.0-ás oldalt csinálunk! Közösen!”

- Je t'aime -

2011. április 15., péntek

Húsvéti videó

Küldj a rokonoknak, barátoknak húsvéti üdvözletet a videóküldőnkkel!

Tuti örülni fognak neki!

Pusssszzzz: Tündér

2011. április 12., kedd

Locsoló versek!!!!

Unod a sablonos "Zöld erdőben jártam..."  versikét?
Azt mondod van egy ütős versed, amitől a szomszéd néni is dőlt tavaly a röhögéstől?
Na akkor oszd meg velünk, töltsd fel gyorsan az oldalra,
lássuk, mit tudsz!

Ha a tied a legjobb, ajándékkal jutalmazunk!

Tavaszi fejfájás

2011. április 10.

Miért is fáj az ember lányának a feje tavasz idején?
Miért is fáj az ember lányának a feje?
Valószínűleg, hogy tavasszal a tavasztól...
Vagy mégsem?!
Vegyünk egy-két példát a tipikus fejfájás okokra.
Fájhat azért, mert változik az időjárás, felhők jönnek-mennek, előjön a nap, majd elbújik; rügyeznek a fák, az ember lányának tini gyerekei; sőt...még a macskák is tavaszodnak. Na ettől aztán igazán fájhat a fejünk. Mást nem hallunk, csak a cicusaink nyafogását -mintha nem lenne nekünk, aki nyafogna nap, mint nap-, utána pedig attól fájhat a buksink, hová tegyük a tavaszi macskatermés gyümölcseit.
Fájhat attól, hogy a tavaszi nagytakarítás előtt állunk. Nem is tudjuk, hol kezdjük el a tél nyomainak eltüntetését. Az időjárás is nagy szerepet játszik a fejfájásunk kialakulásában, főleg amikor nem olvad a hó. Ilyenkor azt se mondhatjuk lelki nyugalmat lelve -de főleg a fejfájást elkerülve-, hogy hol van már a tavalyi?! Így április táján..., még a hó sem az igazi.
Szeszélyes az áprilisi tavasz.
Beborul, kiderül, hideg van, meleg van.
Aztán fájhat attól is, ha van párunk, és attól is, ha nincs. Ha nincs, szeretnénk, hogy legyen. Legalább segíthetne kitakarítani, mert hát tavasz van. De ettől is csak a mi fejünk fájna. Ismerős mondást idézve: "Segíts magadon az Isten is megsegít...", de nem a párod. És a fejed se fáj tovább, legalább is a takarítás végett. Az úgyis a te gondod marad... ha van valakid, ha nincs.
De ha van, akkor is csak a baj van vele, ha meg baj van, akkor neki is fájhat a feje..., és két fejfájással még nehezebb megküzdeni.
Tehát sokféle tényező játszhat szerepet a fejfájásunkban. Személy szerint én elmehetnék meteorológusnak -de legalább is levelibékának-, mert egy pár csepp esőt is jelez az én okos fejem. Létrára is mászok így tavasszal -ugyan nem befőttes üvegben-, függönyt levenni és feltenni.
Egy kedves ismerősöm azt mondta, nagyon jó gyógymódot tud. Érdeklődéssel figyeltem! Erre ő.
-Végy a szádba egy kanalat, majd kiáll!
Viccesnek tűnt, pedig nem volt az. Amikor legközelebb fájt a fejem és használni akartam a módszert, de minden kanalam mosatlan volt. Tanácsadómnak valószínű, hogy még nem volt része eme kellemes érzésben, nála van otthon mosogatógép, vagy egy mosogató asszony. Azoktól meg neki a feje sose fáj!
Aztán az is meglehet, hogy összegyűlt bennünk a tél szürkesége, elegünk van már mindenből. Ilyenkor sokkal türelmetlenebbek vagyunk magunkkal és másokkal is. Ebből aztán adódhatnak viták, amik fejfájást generálhatnak.
És ha időnként ki kell pakolnunk így tavasszal...
Attól is fájhat a fejünk. Jönnek a tavaszi nagy festések.
A festők azok akik elég nehezen végeznek, és általában elég sokáig maradnak. Megjelennek, ha kell, ha nem. És jöhet a nyomukban a nagytakarítás. Elég nehezen kerülnek vissza a bőröndök a lakásba. Valakié mindig kívül marad. Nálunk általában az enyém maradt kinn. Ha a végén mégis valamilyen csoda folytán belűre került, nem győztem a romokat eltakarítani, az összetört cserepeket megragasztani.
A fejfájások sokfélék. Van akinek mindig fáj, és van aki csak hivatkozik rá, de így tavasszal mindannyian szenvedünk tőle.
Ha mégis szerencsénk van, és elkerüljük, akkor fájjon a más feje miattunk...

- Király Csilla -

2011. április 6., szerda

HETI HOLDHOROSZKÓP


A héten növő holdfázis lesz.
A Növő Hold ideje alkalmas növekedéshez, terjeszkedéshez. Ha ebben az időszakban építő és erősítő anyagokat viszünk be a szervezetbe, azok kétszeresen hatnak.
Viszont ahogyan a Hold nő, és egyre teltebb lesz, mi is hajlamosabbak vagyunk túl sokat enni, és emiatt könnyebben meg is hízhatunk.
Energiaszintünk azonban ilyenkor rendkívül jó, érdemes tehát ebben a holdfázisban sokat mozogni, sportolni.
Ez az időszak tökéletesen megfelel arra, hogy új dolgokba, tevékenységekbe vágjunk bele. Ahogy a Hold ereje növekszik, úgy fogja egyre fényesebb siker koronázni a próbálkozásainkat is. Kedvező időszak ez az új kapcsolatok kialakítására és az esetleges munkahelyváltásra. Terveink vágyaink megvalósítására kitűnő időszak.
Megfigyelések szerint nemcsak teliholdnál, hanem növő holdnál is általában több gyermek születik, mint máskor. A Növő Holdnál született emberek általában több folyadék bevitelt igényelnek.
A Növő Holdnál kedvezőtlenebbül alakulnak a sérülések, vagy a műtét utáni gyógyulási állapotok.

2011. április 4., hétfő
Növő Hold a Kosban
Amikor a Hold a Kos jegyben jár, fokozódik a türelmetlenségünk, az érvényesülési vágyunk, hajlamosak vagyunk meggondolatlan, elhamarkodott lépésekre, lelkesedésünk rövidtávú, könnyen kerülhetünk vitába másokkal.
Az ilyen napon gyakorolnunk kell a türelmet és a kitartást, mert a lelkesedésünk amilyen gyorsan jön, olyan gyorsan el is szállhat.
Kedvező: fémekkel végzett munkára, szerszámkészítésre, vetésre.
Kedvezőtlen: házépítésre, viták elrendezésére, hivatalos, bírósági ügyekre, pénzzel kapcsolatos dolgokra.
Aktuális a toll ágyneműk szellőztetése, hiszen a napfény és a friss, száraz levegő megduzzasztja a tollpihéket, így javul az alvásunk minősége is. A jó alvás pedig különösen fontos most, hiszen a Kos jegyében az érzékszervek és a fej a legérzékenyebb, azaz különösen hajlamosak lehetünk a fejfájásra. Ezt úgy is elkerülhetjük, ha a bennünk dúló energiákat hasznos mederbe tereljük.
Kirándulásra például a legmegfelelőbb napok ezek.
Energiáinkat levezhetjük akár a konyhában való sürgés-forgással. Ezekben a napokban érdemes befőzni vagy akár savanyúságot eltenni. Kedvező a sütésre, kenyérsütésre, kalkuláljuk azonban be, hogy ebben a jegyben minden kicsit hamarabb megsül, jobban megpirul, megég. Ha vasárnapi ebédben gondolkodunk, legyünk tudatában, hogy most fehérjefélékre van szüksége a szervezetünknek, a növényi részek közül pedig a termésekre, például tök, paradicsom.
Este pedig, ha csak tehetjük, menjünk el táncolni, legyen az hastánc, keringő vagy latin, lényeg a mozgás, a zene és a ritmus.
De ha mégis otthon maradnánk, vegyünk egy szépítő fürdőt, hiszen megnyugtatja a lelket, önbizalmat ad és harmóniát teremt.

2011. április 5-6-7., kedd, szerda, csütörtök
Növő Hold a Bikában
Nagyobb a biztonság iránti vágyunk, jobban keressük az élvezeteket (evés, ivás, szerelem, természet). Nagyobb vágyat érezhetünk a természetben kikapcsolódni, menjünk kirándulni, vagy kertészkedjünk.
Kedvező ez a nap még a szerelemre, női ügyekre, házépítésre, ültetésre, művészeti munkára, divattal való foglalkozásra vagy tervezésre, állatkereskedelemre.
Kedvezőtlen: viták elrendezésére, gyors ügyek elintézésére, levélírásra.
Aktív napok ezek a szépítésre, tervezésre, önmagunk, mind a környezetünk, mind a jövőnk tekintetében.
Érdemes most többet törődnünk a bőrünkkel. Az arctisztítás, kozmetikai eljárások most különösen hatékonyak. Szőrtelenítésre ezek a legkiválóbb napok, hiszen fogyó Holdnál könnyebben és hosszabb távon szabadulhatunk meg a nem kívánatos dolgoktól. Masszíroztassuk meg a tarkónkat és a nyakunkat, vegyünk gyógynövényes fürdőt.
A lakás szépítése, átrendezése most kedvünkre való lehet.
Ügyeljünk ezekben a napokban a pénzenergiára. Készítsünk havi költségvetést.
Hideg napokra kell számítanunk, a legkisebb bárányfelhőtől is vacogni kezdhetünk. Egyrészt öltözködjünk rétegesen, másrészt reggel ne felejtsünk el betenni egy könnyű kendőt vagy sálat a táskánkba. Most ugyanis különösen kell ügyelnünk a füleink, torkunk, nyakunk egészségére. Ebben a pár napban nem ajánlott fogorvoshoz menni, kivéve persze, ha az ügy nem tűr halasztást.
Most ehetünk kicsit sósabban, mert a szervezetnek, most szüksége van rá. Természetesen a magas vérnyomással küzdők ez alól kivételek! Ma együnk földben termett zöldségeket, például krumplit, sárgarépát.

2011. április 8-9., péntek, szombat
Növő Hold az Ikrekben
Nyitottak vagyunk új dolgokra, megnő az érdeklődésünk és a kíváncsiságunk. Ilyenkor időzavarban lehetünk, ezért ügyeljünk arra, hogy a megbeszélt találkozóra időben odaérjünk, de legalább oda, ahova indultunk. Felelőtlenül ne ígérjünk senkinek semmit.
Könnyebben kötünk új ismeretséget.
Kedvező: tanulásra, vizsgákra, levélírásra, olvasásra, telefonbeszélgetésre, előadásra, utazásra, repüléssel kapcsolatban, ügyek gyors elintézésére, üzletkötésre.
Kedvezőtlen: eljegyzésre, házasságra, ingatlan ügyekkel való foglalkozásra, hosszú lejáratú dolgokra, alkalmaztatásra, vagy szolgálatra.
Az elmúlt hét hajtása után most jól esik kicsit lassítani a tempón. Ha mégsem pihenhetünk, frissítő fürdővel könnyebben rá tudjuk magunkat venni a munkára, meg egyébként is jótékony hatású.
Érzékeny testrészeink a vállak, a karok, a kezek, a mirigyek és a tüdő. Sokat javíthatunk tüdőnk egészségén, ha hagyjuk minél több tiszta levegőhöz jutni. Szellőztessünk hosszabb ideig. A szobanövények ilyenkor a szokásosnál is több fényt képesek magukba szívni.
Ha mostanra időzítjük a takarítást, kevesebb fáradtsággal és sokkal hatékonyabban végezhetünk vele. Érdemes most tisztítani fém tárgyainkat és élezni a késeinket.
Ha a múlt héten nem sikerült, most is érdemes befőzni vagy akár savanyúságot eltenni. Kedvező nap a sütésre, kenyérsütésre.
Étrendünkben most mindenképpen szerepeljen zsiradék és olaj és lehetőleg a növényfélék közül a virág féléket fogyasszuk, azaz például karfiolt és brokkolit.

2011. április 10., vasárnap
Növő Hold a Rákban
Érzékenyebbek vagyunk, szeszélyesebb a hangulatunk, ilyenkor nagyobb az igényünk arra, hogy az időnket családunkkal töltsük. Foglalkozhatunk a lakásunk szépítésével, takarításával, tegyük otthonunkat hangulatosabbá, vagy látogassuk meg rokonainkat.
Kedvező: tisztító kúrákra, vízi- és tengerentúli utazásokra, vagy rövid utazásokra, ezüst megmunkálására.
Kedvezőtlen: házasságra, építkezésre, kereskedelemre, pénzügyekre.
Ebben a fázisban érzékeny a mellkas területe, a gyomor, a máj, az epe és az idegrendszer. Így egyrészt javasolt sokat pihenni, másrészt könnyebb, kímélőbb ételeket fogyasztani. Jó minőségű szénhidrátot és salátát.
Javasolt most minden vízzel kapcsolatos dolog, az úszástól a nyugtató fürdőig, fodrászhoz azonban ne menjünk, mert a fejbőr, a hajhagymák könnyebben meghűlnek, károsodhatnak.
Ismét a nagymosás napjai jönnek, ilyenkor kevesebb mosószerrel jobb hatásfok érhető el. Növényeinket most időszerű öntözni, lehetőleg langyos, állott vízzel, esetleg tápoldattal dúsítva.
Ha mégis kimozdulnánk, az esőkabát vagy az esernyő mindig legyen nálunk!

Bővebb információ és személyre szabott elemzés:
Kovács Judit
asztrológus, kineziológus
www.asztroharmonia.hupont.hu
A bejegyzést írta: horoszkóp

2011. április 5., kedd

A "tavasz váró" naplóírói pályázatról

2011. április 3.

A hagyomány az hagyomány...
Ismét lezárult egy negyedév, ismét díjazzuk az amatőr íróinkat. Ezúttal a naplóírókat.

Sokan jelentkeztetek a versenyre, de a jelenlegi szabályok értelmében, igazán mindenki részt vett a versenyben, az is aki konkrétan nem adta le a jelentkezését. Így történhetett meg, hogy ez volt a pályázataink sorában a legnépesebb verseny. Száz körüli naplóíró versenyzett az első három helyért.
Köszönjük mindenkinek a sok szép naplóbejegyzését!
Első lett, Donna Juanna - a 7 legnézettebb cikkének 389 látogatójával (naplóbejegyzései: 01.09, 01.11, 01.10, 01.13, 01.21, 01.12, 01.19)
Második lett, Nem Tom - 284 látogatóval (02.09, 03.01, 01.29, 03.24, 03.25, 02.19, 02.20)
Harmadik lett, Je t'aime - 282 látogatóval (01.11, 01.21, 02.28, 02.18, 01.20, 02.14, 03.27)
És külön gratulálok még az első tíz helyezettnek is: Anubisnak, Skokynak, Zsoltné Évának, Cunaminak, Gyurinak, Orsolyának és Nursenak, ők oklevélben részesülnek!

A verseny részben elérte célját. Ez a versenyünk azért lett így meghirdetve, mert szerettük volna a nézettségünket emelni, egyben a naplóírást népszerűsíteni az oldalunkon. Azt gondoltuk, hogy sok külső látogatót fogtok idecsábítani, hogy saját naplótok nézettségét emeljétek, e mellett persze az egész oldalét is. Meg kell mondani, hogy ez nem teljes egészében valósult meg. A naplóíróink továbbra is a belső körök olvasóit célozták meg, egymást olvastuk még nagyobb örömmel, nem annyira kívülről csábítottunk új látogatókat. Bár ami igaz, az igaz, azért sok új taggal is bővültünk ez idő alatt.

Persze nem lenne verseny a verseny, kisebb, nagyobb problémák nélkül.
Több féle probléma lépett fel a verseny közben; azt hiszem elsősorban emberi problémák.
Volt aki a verseny szabályait áthágva, IP cím változtatással próbált meg több szavazót szerezni. Ezt ugye a rendszer első körben nem szűrte, csak a "google analytics" segítségével tudtuk kiszűrni, hogy nagyszámú szavazatnövekedés, nem eredményezett statisztikai növekedést a googleban (egyazon földrajzi helyről -utca, házszám- érkezett szavazatokat tiltja a google).
Olyan is megtörtént, hogy a naplóíró a naplójának tartalmát utólag törölte. Ez ugyan nem volt benne a versenyszabályzatban, de közös tündéri döntéssel, ezen versenyzőket nem vettük figyelembe a versenyben, hisz tartalom nélküli cikkel nem lehet versenyezni (íratlan szabály).
Etikailag elmarasztalható lett volna, de technikailag nem lehetséges kiszűrni, a több regisztrációs szavazást. Ennek megakadályozására egy családban 4 regisztrációt engedélyeztünk, vettünk figyelembe, a szavazás szempontjából.
Mi, mint szervezők, mindent megtettünk a verseny tisztasága érdekében, és reméljük az eredmény hiteles és korrekt lett!
Persze voltak reklamálók is. Nyilván azok, akik valamiért nem érezték ferrnek a versenyt. Sajnos azt kell mondjam, hogy a szabályok egyformán érvényesek voltak rájuk is, mint a többi versenyzőre. Aki mégis trükkel került előrébb, lelke rajta, aki meg más csalása miatt hátrébb, emelje fel a fejét, húzza ki magát, és legyen büszke az elért eredményére!
Azt soha ne felejtsétek, ez az oldalunkon egy játék! Nem szabad véresen komolyan venni. Aki nem tud veszíteni, az a győzelmet sem érdemli meg!
Kérem minden tagunkat, fogadja el a kihirdetett eredményt, és készüljetek az újabb kihívásra!

Gratulálok a díjazottaknak, és minden résztvevőnek!

Pussz,
Tündér