2011. április 5., kedd

A "tavasz váró" naplóírói pályázatról

2011. április 3.

A hagyomány az hagyomány...
Ismét lezárult egy negyedév, ismét díjazzuk az amatőr íróinkat. Ezúttal a naplóírókat.

Sokan jelentkeztetek a versenyre, de a jelenlegi szabályok értelmében, igazán mindenki részt vett a versenyben, az is aki konkrétan nem adta le a jelentkezését. Így történhetett meg, hogy ez volt a pályázataink sorában a legnépesebb verseny. Száz körüli naplóíró versenyzett az első három helyért.
Köszönjük mindenkinek a sok szép naplóbejegyzését!
Első lett, Donna Juanna - a 7 legnézettebb cikkének 389 látogatójával (naplóbejegyzései: 01.09, 01.11, 01.10, 01.13, 01.21, 01.12, 01.19)
Második lett, Nem Tom - 284 látogatóval (02.09, 03.01, 01.29, 03.24, 03.25, 02.19, 02.20)
Harmadik lett, Je t'aime - 282 látogatóval (01.11, 01.21, 02.28, 02.18, 01.20, 02.14, 03.27)
És külön gratulálok még az első tíz helyezettnek is: Anubisnak, Skokynak, Zsoltné Évának, Cunaminak, Gyurinak, Orsolyának és Nursenak, ők oklevélben részesülnek!

A verseny részben elérte célját. Ez a versenyünk azért lett így meghirdetve, mert szerettük volna a nézettségünket emelni, egyben a naplóírást népszerűsíteni az oldalunkon. Azt gondoltuk, hogy sok külső látogatót fogtok idecsábítani, hogy saját naplótok nézettségét emeljétek, e mellett persze az egész oldalét is. Meg kell mondani, hogy ez nem teljes egészében valósult meg. A naplóíróink továbbra is a belső körök olvasóit célozták meg, egymást olvastuk még nagyobb örömmel, nem annyira kívülről csábítottunk új látogatókat. Bár ami igaz, az igaz, azért sok új taggal is bővültünk ez idő alatt.

Persze nem lenne verseny a verseny, kisebb, nagyobb problémák nélkül.
Több féle probléma lépett fel a verseny közben; azt hiszem elsősorban emberi problémák.
Volt aki a verseny szabályait áthágva, IP cím változtatással próbált meg több szavazót szerezni. Ezt ugye a rendszer első körben nem szűrte, csak a "google analytics" segítségével tudtuk kiszűrni, hogy nagyszámú szavazatnövekedés, nem eredményezett statisztikai növekedést a googleban (egyazon földrajzi helyről -utca, házszám- érkezett szavazatokat tiltja a google).
Olyan is megtörtént, hogy a naplóíró a naplójának tartalmát utólag törölte. Ez ugyan nem volt benne a versenyszabályzatban, de közös tündéri döntéssel, ezen versenyzőket nem vettük figyelembe a versenyben, hisz tartalom nélküli cikkel nem lehet versenyezni (íratlan szabály).
Etikailag elmarasztalható lett volna, de technikailag nem lehetséges kiszűrni, a több regisztrációs szavazást. Ennek megakadályozására egy családban 4 regisztrációt engedélyeztünk, vettünk figyelembe, a szavazás szempontjából.
Mi, mint szervezők, mindent megtettünk a verseny tisztasága érdekében, és reméljük az eredmény hiteles és korrekt lett!
Persze voltak reklamálók is. Nyilván azok, akik valamiért nem érezték ferrnek a versenyt. Sajnos azt kell mondjam, hogy a szabályok egyformán érvényesek voltak rájuk is, mint a többi versenyzőre. Aki mégis trükkel került előrébb, lelke rajta, aki meg más csalása miatt hátrébb, emelje fel a fejét, húzza ki magát, és legyen büszke az elért eredményére!
Azt soha ne felejtsétek, ez az oldalunkon egy játék! Nem szabad véresen komolyan venni. Aki nem tud veszíteni, az a győzelmet sem érdemli meg!
Kérem minden tagunkat, fogadja el a kihirdetett eredményt, és készüljetek az újabb kihívásra!

Gratulálok a díjazottaknak, és minden résztvevőnek!

Pussz,
Tündér

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése