2010. december 20., hétfő

A karácsonyi pályázatról...

2010. december 18.

Hagyománnyá vált, hogy negyedévente meghirdetünk egy-egy pénzdíjazású amatőr írói pályázatot.
Így most sem maradt el a soron következő, a karácsony ihletésével vártunk tőletek írásokat.
Sokan jelentkeztetek a versenyre, újak, kezdők és gyakorlott pályázók. A végén 41 írónk ragadott billentyűzetet, és küldte be nevezését határidőre. Az ez idáig megrendezett 3 pályázatunk közül, ezzel a nevezésszámmal, a mostani volt a legnépszerűbb.
Köszönjük a régi pályázóinknak, és üdvözöljük az új tagjainkat!

Ahogy a felesegek.hu/palyazat link alatt láthatjátok is a végeredményt, a győztes ezúttal Donna Juanna lett az „Anyai szív” című írásával. Második helyen Nurse végzett az „Ajándék” című művével, és harmadik lett Csillogszem a „Warcraft 3.”-mal.
A versenyben szokásunkhoz híven, ismét 4 különdíjat hirdettünk ki; írók és írásaik: Postáska, Postás-ka-rácsonya; Butácska, Kedvenc Apukámnak; Aranyosi Ervin, Karácsonyi mese; Zubi, Hála.
A további versenyre nevezők, elismerésül, oklevélben részesültek. Köszönjük szép írásiakat!

Akkor a győztesekről pár mondat, mint már szokásom.
Csillogszem, Warcraft 3. (3. helyezés)
Az írás egy remek tempóval megírt kis karácsony-irónia, vagy mondhatjuk valóság-tükörnek. Az írónő ügyesen keretbe foglalta a történetét, és a végén abból egy huszárvágással kilépve döbbentette meg olvasóit. Az írás végig feszesen tartotta az elejétől felpörgetett tempóját, és ügyesen fékezett le, majd rántotta vissza a valóságba az olvasót. A zsűri Csillogszem írását az egyik legjobban megkoreografált írásként értékelte.
Nurse, Ajándék (2. helyezés)
Az egyik legkedvesebb történet, amit az írónő úgy tudott megírni, hogy nem esett túlzásokba, giccsbe. Ezzel a próbálkozásával a „kedves történetek” közül a mezőnyben szinte egyedül birkózott meg. Az írását két részre bontotta, amit rövid átkötéssel vezetett át. A novella első részét nyitva hagyta, míg a második részt szépen felépítve vitte végig, a történet csúcspontjáig, ami az első rész nyitva hagyott „kérdéséhez” vezetett vissza. Szép, érzelmeket átadó írás. A zsűri Nurse nem hivalkodó humorát és a kedves történet ízléses megírását díjazta.
Donna Juanna, Anyai szív (1. helyezés)
Az írónő három részre bontotta az írását. Az első részben egy ügyes kis fogással a nyugalomba helyezett olvasót, hirtelen egy másik világba röpítette, a főszereplő gondolatainak világába. A következő rész, egy ügyes párbeszéddel kapcsolódott az előbbi gondolathoz, megint egy más világba helyezve olvasóját. A végén a harmadik részben a „gondolat” és a „gondolatról beszélés” után, eljött a „pillanat”. Donna Juanna a lebegésből, a valóságba, majd az „álom realizálásának kapujába” juttatott bennünket. A történet kicsúcsosodása a sztori befejezése, ami a végig a háttérben bújkáló kérdésre adta meg a választ. Itt a zsűri az egyik legegyenletesebb színvonalú és a legjobb szerkezetű írást, valamint a szép lezárást értékelte.
A különdíjaknál az érdekes és humoros témákat, valamint az egyéni stílust ismertük el. Az oklevelet kapottakat bízatjuk, hogy továbbra is maradjanak velünk, és írjanak az oldalra.
A következő pályázatunknál ismét várjuk nevezéseiteket!

Gratulálok a díjazottaknak, és minden résztvevőnek!

Pussz,
Tündér

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése