2011. szeptember 21., szerda

ISO-2011!?

2011. szeptember 18.

Felhasználói minősítési rendszert vezettünk be...

-Mi a fenének jó ez?
-Ááááá(!), már megint egy dolog amivel csak bajunk lesz...
-Ismét egy eszköz került a trollok (garázda felhasználók) kezébe...
-Minek ez a sok változtatás???!
-Így is bonyolult az oldal...

Te is ezt gondolod?                                                                            
Hm...
Ha a világ galamblelkű, birkatürelmű és csupán csak jószándékú emberekből állna, igazad is lenne.
Szép álom-világ...
Azzal hogy növekszünk, a társaság összetétele is vegyesebb lesz... -nem csak háziasszonyok sütögetik már köztünk a pogácsájukat-, így a felhasználóink sokszínűségéhez alkalmazkodnunk kell, a szabályaink sajnos mindezzel együtt bonyolódnak.

Mi meg szeretnénk mindenkit tartani!
Tehetnénk, hogy "felülről" nézünk benneteket, mint más oldalak adminjai; ha hibáztok figyelmeztetünk benneteket, utána felfüggesztjük, majd kirúgjuk a vétkezőt.
Mi már induláskor sem ezt az utat választottuk! Az oldal szellemiségébe ez nem fér bele.
Ugye, mint mindenkinek, neked is megvan a magad problémája? Nekünk azzal együtt is értékes vagy. Hisz az oldal egyik célja volt, az emberi, (pár)kapcsolati problémák kezelése. Ezek megoldásában viszont nem vagytok egyformák! Vannak akik magukban tartják, mások a világba kürtölik a legbelsőbb dolgaikat is. Így az egyes felhasználóink nem azonos módon, más-más habitussal reagálnak ugyanarra a helyzetre. Ebből is adódóan előfordul, hogy olyat mond el, olyan hangnemben szólal meg -ír- valaki, ami másoknak már sok, nem kíváncsi rá, esetleg látni se akarja; megint másoknak pedig nem okoz problémát, sőt "kukkolni" szeretne egy kis szaftos magánéletet...

Nem vagyunk egyformák!
Ezért kell egy rendszer, ahol megszabjuk, hogy kit és mit szeretnénk látni, olvasni. (A pornográf írásokat eddig is tudtátok szelektálni; ezentúl a "nagyhangú", nektek nem szimpatikus személyeket is tudjátok majd szűrni.)

Mivel az oldal szerkesztői, tündérei nem akarnak bíráskodni és óvodát sem kívánnak nyitni, de még csak átnevelő tábort sem szeretnénk üzemeltetni (eddig a 3in1-ben maximális turmixa működött az oldalon), így kitaláltunk egy felhasználói minősítő rendszert, amiben ti magatok minősítitek társaitokat, egyben ti magatok szabhatjátok meg, hogy milyen szinten vagytok toleránsak másokkal szemben. Mi a rendszert csak kontrolláljuk (a visszásságokat kiszűrjük és kompenzáljuk, esetleg szankcionáljuk).

A RENDSZER KEZELÉSE EGYSZERŰ!
A rendszer a felhasználóink által alacsonyan minősített (renitens) tagjaink hozzászólásait, naplóit és a nyílt cseten való megjelenését szűri. A cikkekre a felhasználó minősítési rendszer nem vonatkozik, azok attól függetlenül szabadon megjelennek!

Hogyan kezdjük?

1. Állítsd be a saját tolerancia szintedet, 0-10-ig!

Ezt az adatlapodon a szerkesztésben a "tolerancia szintem"-nél teheted meg:
http://www.felesegek.hu/adatlap-szerkesztes

*0-ával kikapcsolod a tolerancia rendszert, minden marad úgy, mint eddig, mindent és mindenkit látsz, de te senkit nem értékelhetsz, saját értékelésedet se látod; téged értékelhetnek!
1-essel mindent és mindenkit látsz, másokat értékelhetsz ("bigbrother" üzemmód)
2-4-ig van az amikor alacsonyra állítod a tűrési szintedet
5-ös az átlagos, egyben ajánlott szint!
az e felettit, 6-10-es szint az, amikor nagyon szűrve szeretnéd látni az oldal történéseit.
A tolerancia szinted akármikor újra módosíthatod!


2. Nézd meg a saját átlag toleranciaértékedet.
Mennyire tartanak téged renitensnek a többiek? 5 csillag felett jó, az alatt nem megfelelőre értékeltek téged a felhasználóink.
http://www.felesegek.hu/felhasznalo-adatlap

3. Nézz meg másokat és értékelj!
Nem kell minden felhasználót értékelned. Alaphelyzetben a rendszer mindenkinek megelőlegezett egy 7-es toleranciaértéket. Ha ettől el akarsz térni, akkor pontozz!
Pontozni a felhasználói adatlapon keresztül tudsz, a "Saját értékelésem" csillagokkal.
Az értékelésed tetszőlegesen akármikor újra módosítható!

4. Nézd meg, hogy kik vannak a "tűréshatárod" alatt?
Megnézheted azoknak a felhasználóknak a listáját, akiket a többiek vagy éppen te leminősítettél, esetleg nem kívánod a megnyilvánulásait (naplóját, hozzászólásait és csetelését) látni. Itt a nevükre kattintva, elugorhatsz az adatlapjukra, és módosíthatod értékelésedet!
Ez a lista a "Kedvenceim" menü alatt, a "Toleranciaszintem alatti felhasználók" gomb megnyomásával nézhető meg:
http://www.felesegek.hu/toleranciaszint-alatti-felhasznalok

További infók az ínyenceknek:
-A bejelentkezés nélküli olvasóink az 5-ösre vagy az afelettire minősített felhasználóink naplóit, hozzászólásait láthatják (a csetfal bejelentkezés nélkül nem jelenik meg).
-Alapbeállítás a saját toleranciaszintedre is: 5-ös (változtatható)!
-A saját értékelés felülírja a többiek átlagértékelését. Akit személyesen értékelsz, annak a "láthatósága/nem-láthatósága", a saját értékelésedtől függ (így tudod az olyanokat "láthatatlanná" tenni, akikek csetelését, naplóját, hozzászólásait nem akarod nézegetni; vagy fordítva, ha látni szeretnéd a közösség "ítéletével" szemben).
-A felhasználó minősítés teljesen anonim(!), tehát akit minősítesz, nem tudja visszakövetni, hogy te hogyan pontoztad, látod-e vagy éppen nem látod őt. Ebből kifolyólag kérjük a felelősségteljes hozzáállásotokat!
-A beállításaid a felhasználónevedhez kötődnek (másik gépnél jelentkezel be, nem változnak).
-Privát csetelést tudsz folytatni azzal a felhasználóval is, aki egyébként leminősített téged.
-A "Naplóink" menünél nem megjelenő naplóbejegyzést, a felhasználó adatlapján keresztül -felhasználó naplója-, meg tudod nézni.

A módosításokat az Impresszumban is megjelentetjük! Arról minden felhasználónknak értesítést küldünk ki. Aki nem fogadja el, a módosított impresszumot (szerződést), sajnos meg kell tőle válnunk:-(
Kérjük megértéseteket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése