2011. október 4., kedd

Hogyan csábítsd el újra

2011. október 2.

Egy hosszú, többéves párkapcsolatban lehet még újat mondani, mutatni? Minden kapcsolatban előfordulnak hullámvölgyek, bizonyos impulzusok hatására változik hangulatunk, sőt még az érzelmeink is, viszont az nem mindegy, hogy meddig tart a hullámvölgy, és hova halad tovább a kapcsolat, s ha ellaposodik, mi a teendő.

Harmónia, reális énkép, vonzó külső

Mindennapi problémáink (anyagi, érzelmi, családi, munkahelyi) és a stressz, köztudottan romboló hatással van ránk, de mit tehetünk, hogyan küzdjük le. Először is, legfontosabb a pozitív hozzáállás, mindennek keressük meg a jó oldalát, ne a rosszat lássuk, és legalább otthon tegyünk kísérletet a stressz kizárására.
Lényeges a kiegyensúlyozott emberek harmóniában egymás mellett élése. Nélkülözhetetlen az is, hogy fogadjuk el magunkat, énképünk reális legyen. Amennyiben nem vagyunk megelégedve azzal a képpel, amit a tükörben látunk, ne legyünk lusták, tegyünk a változás érdekében, például, ha fogyni szeretnénk néhány kilót, egészséges ételeket fogyasztva, ésszerű diétát tartva, megfelelő kitartással, elérhetjük célunkat.
Ne hanyagoljuk el külsőnket, fordítsunk kellő figyelmet rá. Ki, mit tart alapvetőnek, kozmetikus, fodrász, körmös, már attól jobban érezzük magunkat, önbizalmuk növelése szempontjából sem mindegy, nőnek érezzük magunkat, és párunk is díjazza a változást.
Ne csak melegítőben lásson minket párunk, hanem csillogtassuk meg női mivoltunkat egy kevés smink és csinos ruha segítségével. Ne csak a háziasszonyt lássa benned, ami egy idő után unalmas lehet, hanem bájaid bevetve, a nőt is. Ehhez persze az is szükségeltetik, hogy te is nőnek érezd magad mellette, ezt a párodnak is kellene érzékeltetnie, pl. bókok vagy egy szál virág társaságában.

Kommunikáció, bizalom

A kommunikáció hiánya tönkreteheti két ember szerelmét, ezért szánjunk kellő időt beszélgetésre partnerünkkel. Emellett az egyén függetlenségének is meg kell maradnia, amit a párunk nélkül csinálunk, legyen az hobbi vagy egy könyv olvasása elalvás előtt, de törődjünk önmagunkkal, fordítsunk időt saját lelkünk ápolására, feltöltődésre.
A bizalom megléte is elengedhetetlen mindkét fél részéről, mert ha egyik már nem bízik meg a másikban, okkal vagy ok nélkül, a teljes helyreállítás már nem igazán lehetséges.
Figyelmesen hallgassuk meg párunk problémáit, kétségeit, kérdezzünk rá, milyen volt a napja, de ne vigyük túlzásba a faggatózást, úgy is elmondja, amit szeretne. Kölcsönös megértésre van szükség a mindennapokban. Legyenek közös témáink, nem kell mindenben egyetértenünk, nem baj, ha vannak saját gondolataink is, sőt.
Mindkét félnek akarnia kell a változást, dolgozni kell rajta, magától nem fog megoldódni. A felmerülő problémákat ne veszekedés keretein belül vitassátok meg, mert veszekedés közben elszabadulhatnak az indulatok, hanem próbáljátok meg kulturáltan, nyugodtan megbeszélni. Gondoljuk végig, miket éltünk át párunk mellett, mit köszönhetünk neki, hogyan képzeljük el a jövőt.
Sok munkára van szükség mindkét fél részéről, hogy ne legyen szakítás az ellaposodott kapcsolat vége.
Ha az egyik fél a szakítás mellett teszi le a voksát, ott már régen elromlott valami.

Rázd fel a szexuális életet

Az ellaposodott kapcsolatban valószínűleg a szex sem működik már úgy, mint az elején, és ritkábbak az együttlétek is. Etéren is sok erőfeszítést kell tenni a javítás érdekében. A kommunikáció itt is kulcsfontosságú, mert lehet, hogy régebben tisztában voltunk párunk szexuális szükségleteivel, mit, hogyan szeret, de ez is változhat, ezért erről is beszélni kell.
Újdonságok a szexben is segíthetnek előrebillenteni a dolgokat. Engedd szabadon a fantáziád, vagy nézz utána például könyvekben, vagy a neten, hátha találsz olyan szexuális „fogást”, amit szívesen kipróbálnátok.
Hangolódjunk kedvesünkre, de csak azt tegyük meg az ágyban, ami nem kellemetlen számunkra, tehát mindkettőnknek örömet okoz. A stresszt mindenképpen próbáljuk meg kizárni, mert a belső feszültség megöli a vágyat.
Hasznos lehet egy sokat sejtető fehérneműben eléállni, és elcsábítani, biztos, nem fog ellenkezni.
Nem lehet csupán a szexszel életben tartani egy kapcsolatot, de hidd el, sokat segít mindkettőtökön, és kihat az élet más területeire is, ha kiegyensúlyozott a szexuális életetek.

Közös programok

Szervezzünk olyan közös programot, amiben mindketten örömünket leljük, például wellness, sport, és akkor ne a problémákkal foglalkozzunk, egymásra koncentráljunk. Emellett, ha van közös gyermeketek, vele is vegyetek részt közös eseményeken, például állatkert, játszóház. Ezek a kellemes, közös élmények sokat tudnak javítani a kapcsolaton, kiszabadultok a szürke hétköznapokból, levezetitek a stresszt, s az együtt átélt dolgokban örömötöket lelitek, ezáltal közelebb kerültök egymáshoz is. A lényeg, ne legyen erőltetett, és érezzétek jól magatokat.

http://www.felesegek.hu/naplo/bejegyzesek/hogyan-csabitsd-el-ujra_3313

-Betsy-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése